Grillujemy - bezpiecznie i zdrowo!

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2015 12:30
Podobno jesteśmy najbardziej grillującym narodem na świecie. Robimy to wszędzie, od maja do końca września. Tylko czy wiemy jak?
Każda okazja jest dobra by pogrillować
Każda okazja jest dobra by pogrillować Foto: Glow Images/East News

W grillowaniu, tak jak w modzie, obowiązują trendy. Kiedyś zajadaliśmy się kurczakiem, dziś kaszanką i warzywami. Coraz chętniej sięgamy też po produkty lokalne, na przykład grzyby.

Tym razem przetestujemy niezawodne przepisy na mistrzowskie potrawy z grilla i przyjrzymy się obowiązującemu prawu. W których miejscach możemy grillować i jak to robić, żeby było bezpiecznie? Porozmawiamy z ekspertami.

***

Na "Mamy to" zapraszamy w piątek (24.07) w godz. 12.00-13.00. Audycję prowadzi Patryk Kuniszewicz.

kul/kd

Czytaj także

Grill u Filipa Chajzera. Kiełbasa to nie wszystko

Ostatnia aktualizacja: 02.05.2015 15:20
- W grillowaniu, tak jak w modzie, obowiązują trendy - mówi szefowa kuchni Adrianna Marczewska. I tłumaczy, że kiedyś obowiązywała pierś z kurczaka, dziś zajadamy się kaszanką z warzywami.
rozwiń zwiń
Czytaj także

JDabrowsky o tym, jak w pełni wykorzystać wakacje

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2015 08:00
Youtuber Jan Dąbrowski zdradził swoje sposoby na to, aby pomimo wakacyjnego rozleniwienia jakoś wstać z łóżka i być aktywnym. Lato jest krótkie, warto wykorzystać je w pełni!
rozwiń zwiń
Czytaj także

Biwak. To mogą być wakacje życia?

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2015 10:00
Dobrze jak jest ciepło i słonecznie. A jeśli nie? W audycji "Mamy to" podpowiadaliśmy, co robić, żeby i w deszczu biwakować z uśmiechem.
rozwiń zwiń