Jak działają foodtrucki?

Ostatnia aktualizacja: 07.07.2015 12:38
Skąd właściciele foodtrucków biorą produkty żywieniowe i czy jedzenie, oferowane w tych autach jest zdrowe? O tym w środowe przedpołudnie.
Zjazd foodtrucków w Warszawie. Bary na kółkach zaproponowały przybyłym swoje specjalności - od typowych burgerów począwszy na naleśnikach i deserach skończywszy
Zjazd foodtrucków w Warszawie. Bary na kółkach zaproponowały przybyłym swoje specjalności - od typowych burgerów począwszy na naleśnikach i deserach skończywszyFoto: PAP/Leszek Szymański

W audycji "Nawiedzeni" w środowe przedpołudnie pod lupę weźmiemy popularne w ostatnich latach foodtrudcki, czyli furgonetki-bufety, bary szybkiej obsługi na czterech (albo więcej) kółkach.

Dowiemy się, jak działają ich właściciele, a dietetyk podpowie, czy jedzenie serwowane w foodtruckach jest zdrowe.

W programie także przegląd najnowszych ciekawostek z sieci.

***

Na audycję "Nawiedzeni" zapraszamy w środę (8.07), w godz. 9.00 - 11.00. Program poprowadzi Patryk Kuniszewicz.

kd/mg

Czytaj także

Światowy Dzień Zdrowia: jak jeść zdrowo i smacznie?

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2015 14:00
Dzień trzeba zacząć od śniadania, a do kawy zawsze należy dodawać mleka. Dziś Światowy Dzień Zdrowia, dlatego radzimy, jak odpowiednio się odżywiać.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kasza. Magiczny składnik w polskiej kuchni?

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2015 16:23
- Dziś zapominamy o kaszy, a przecież mamy ją niemalże w genach, bo polskie posiłki obfitowały w nią już w średniowieczu - przekonują Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz, blogerzy.
rozwiń zwiń