Michał Undra i mity na temat odżywiania się

Ostatnia aktualizacja: 22.09.2015 16:00
Michał jest młodym pasjonatem zdrowego stylu życia, a od kilku lat prowadzi swój kanał z poradami o prawidłowym odżywianiu się i zdrowiu.
Audio
  • Vloger Michał Undra o zdrowym odżywianiu się (Się mówi/Czwórka)
O czym rozmawiać przy rodzinnym stole? Zdjęcie ilustracyjne
O czym rozmawiać przy rodzinnym stole? Zdjęcie ilustracyjneFoto: Glow Images/East News

Poglądy Michała na żywienie niejedną osobę mogą zaskoczyć. Jego zdaniem wrogami szczupłej sylwetki wcale są tłuste mięso i fast food, ale... pszenica, fasola i groch.

- Największym problemem są węglowodany zawarte w zbożach i roślinach strączkowych. Niestety nasz rząd i różne agencje zalecają jedzenie węglowodanów w ogromnych ilościach. A przecież udowodnione jest, że jeżeli jemy węglowodany, to podnosi się insulina - jedyny hormon, który gromadzi tłuszcz - wyjaśnia Michał Undra.

Gość Czwórki zdradza też, co jego zdaniem jest przyczyną rozwoju nowotworów i dlaczego, według niego, dieta wegetariańska jest niezdrowa.

***

Tytuł audycji: Się mówi

Prowadzi: Piotr Firan

Gość: Michał Undra (vloger)

Data emisji: 23.09.2015

Godzina emisji: 15.00

mg/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Niezdrowa żywność - czego unikać?

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2015 09:00
Konserwanty, emulgatory czy barwniki. Dodatków, które mogą wpływać negatywnie na nasze zdrowie nie brakuje. Na co należy szczególnie uważać podczas zakupów?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sól - nasz przyjaciel czy wróg?

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2015 09:00
Chlorek sodu, czyli znana wszystkim sól, jest częścią ludzkiego organizmu. Niestety spożyty w nadmiarze podnosi ciśnienie i prowadzi do chorób serca.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czy zdrowa żywność w sklepikach odchudzi uczniów?

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2015 14:50
Od września ze sklepików szkolnych zniknęły m. in. chipsy i drożdżówki. - Rozporządzenie ma ograniczyć produkty bogate w tłuszcz, izomery trans i sól. Tak się jednak składa, że kombinację tych trzech składników mózg odbiera jako najprzyjemniejszą - mówi dietetyczka.
rozwiń zwiń