Vloger Piotr Ogiński: gotowanie to ciężka praca

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2015 11:30
Piotr od 10 lat prowadzi popularny videoblog "Kocham gotować", na swoim koncie ma też udział w dwóch kulinarnych programach typu talent show. Do studia Czwórki przyniósł... patelnię!
Audio
  • Piotr Ogiński, autor bloga "Kocham gotować", o swojej kulinarnej pasji (Audycja nr 1/Czwórka)
Piotr Ogiński przekonuje, że praca w kuchni to prawdziwa harówka
Piotr Ogiński przekonuje, że praca w kuchni to prawdziwa harówkaFoto: PAP/Radek Pietruszka

Na swoim internetowym kanale Piotr popularyzuje gotowanie i testuje różne produkty żywnościowe, np. paluszki rybne i napoje gazowane. Doświadczenie kulinarne zdobywał w Anglii, gdzie przez dziewięć lat pracował w różnych restauracjach jako szef kuchni.

Czytaj dalej
Jaja w kuchni 1200.jpg
Marcin Kuc i jego blog "Jaja w kuchni"

- Zaczynałem pracę o siódmej rano, a kończyłem o drugiej, trzeciej w nocy, i tak dzień w dzień. To naprawdę ciężka praca i trzeba kochać gotować, żeby być kucharzem - przyznaje Piotr.

Gość Czwórki mówi, że nie ma żadnych oporów przed jedzeniem dziwnych rzeczy. Próbował już smażonych karaluchów i zapewnia, że chętnie zjadłby ser z żywymi larwami much. Opowiada też, jak namówił swoją narzeczoną - wegetariankę do jedzenia mięsa i zdradza swój przepis na idealną jajecznicę.

***

Tytuł audycji: Audycja nr 1

Prowadzi: Mariusz Infulecki, Michał Migała

Gość: Piotr Ogiński (kucharz, autor vloga "Kocham gotować")

Data emisji: 6.10.2015

Godzina emisji: 8.00

mg/kul

Czytaj także

Kuchnia po męsku, czyli "Gotowanie z pasją"

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2015 20:00
W niedzielę studio Czwórki odwiedzi dwóch mężczyzn, którzy uwielbiają "stać przy garach" i o gotowaniu wiedzą prawie wszystko.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Michel Moran: od zawsze kochałem gotowanie

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2015 15:46
- Kuchnia to dla mnie wielka scena. Są emocje, to stresująca praca. Poza nią jestem zupełnie innym człowiekiem - mówił w Czwórce Michel Moran.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Młodzi gotują - zupka chińska czy wykwintne danie?

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2015 17:30
Programy kulinarne przyciągają rzesze telewidzów, książki kucharskie należą do bestsellerów, a w internecie królują blogi o jedzeniu. Czy młodzi podchwycili ten trend i masowo ruszyli do kuchni?
rozwiń zwiń