Sztuka jedzenia 6 sierpnia godz. 15:05

Sztuka jedzenia 6 sierpnia godz. 15:05
O Audycji
Tytuł Sztuka jedzenia 2017/08/06 15:00
Prowadzący Kwiatkowska Beata
Opis

Kolekcja bardzo kulinarna Zbieranie talerzy, sztućców, czy etykiet wydaje się być banalne przy kolekcji menu Macieja Nowaka. Znany krytyk kulinarny przez prawie dwadzieścia lat nie tylko był gościem wielu restauracji, ale także zbierał jadłospisy. W tym czasie zmieniał się smak i gust szefów kuchni, a przede wszystkim kulinarne potrzeby społeczeństwa. W 2014 roku Biblioteka Narodowa otrzymała ponad 600 kart menu z różnych restauracji zbieranych przez Macieja Nowaka. Przekazał je wszystkie i zaczął zbierać nowe. O niezwykłej kolekcji menu opowie Agnieszka Alberska z Biblioteki Narodowej. Mateusz Gołębiewski dowie się, jak przygotowuje się menu. Lepsze kilkustronicowe, czy krótkie, ale sezonowe. Czym jest menu degustacyjne? Jak przygotować kartę dań i jakie nazwy dla nich wybrać, aby były chwytliwe?

Goście Agnieszka Alberska
Playlista
Tagi
Playlista