Co zawierają zupki błyskawiczne?

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2014 10:00
Polacy na potęgę spożywają tzw. "zupki chińskie". W czwartkowym "Poranku OnLine" przyjrzymy się ich składowi.
W barach mlecznych liczy się smaczne, domowe i niedrogie jedzenie
W barach mlecznych liczy się smaczne, domowe i niedrogie jedzenieFoto: Glow Images

Polacy kochają zupki w proszku. Rocznie zjadają nawet 208 mln opakowań! Niestety, w składzie zupek zwykle niewiele jest składników jadalnych. Poprosiliśmy o komentarz dietetyka.
Swoją działalność zaczyna "Klub dla dorosłych". To marka wydarzeń dla dorosłych i wymagających odbiorców, którzy chcą odkrywać / rozwijać swoje pasje. Pierwsze warsztaty będą dotyczyć fotografii. Zaprosimy Was na nie i przepytamy twórców klubu dla kogo i dlaczego właśnie powstał.
Sprawdziliśmy też co właściwie dzieje się z dziurą ozonową. Podobno zanika! Czy to dzięki proekologicznym zachowaniom człowieka czy to zwykła, naturalna kolej rzeczy? Poszukamy odpowiedzi na te pytania.
Zajrzymy na ciekawą konferencję organizowaną przez demosEUROPA, poświęconą 10-leciu Polski w Unii Europejskiej. Czy już pora na pierwsze podsumowania? A do tego przyjrzymy się życiu młodego przedsiębiorcy i pomysłom polityków ja mu je ułatwić.
Będzie muzycznie i konkursowo - do wygrania planszówka Activity.
Zapraszamy na "Poranek OnLine" w czwartek 23 stycznia od 6.00 do 9.00.

Czytaj także

Czarna, zielona, sypana, w torebkach? Wszystko o herbacie

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2013 13:08
Najbardziej szlachetną jest herbata biała. Nazywana jest też eliksirem młodości. Ma największą ilość antyoksydantów, które wpływają na stan skóry. Równie zdrowa jest herbata zielona. Najmniej właściwości ma herbata czarna.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Dbasz o linię? Czytaj etykiety!

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2013 13:40
Etykieta to pierwsza wskazówka, którą powinniśmy kierować się przy wyborze produktu. Oczywiście pod warunkiem, że wiemy jak je czytać.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Otyły, czyli... niedożywiony?

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2014 14:00
- Ten paradoks pojawia się u bardzo wielu pacjentów. Wiąże się to z faktem, że sięgają oni po wysoko przetworzoną żywność o niskiej wartości odżywczej, a wysokim nasyceniu kalorycznym - mówi Sylwia Leszczyńska, dietetyk kliniczny, psychodietetyk z Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej "Sanvita".
rozwiń zwiń