Co ty wiesz o polskiej kuchni?

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2014 15:33
We wtorkowej audycji "4 do 4" porozmawiamy o polskiej kuchni, poznamy jej historię i tajniki.
Co ty wiesz o polskiej kuchni?
Foto: Glow Images/East News

Wśród Polaków trwa moda na gotowanie. Lawinowo rośnie w sieci liczba blogów o tematyce kulinarnej, mnożą się programy w TV, kursy dla amatorów, targi spożywcze, itp. Młodzi Polacy gotują, smażą, przyrządzają jak polska długa i szeroka. I choć w sklepach możemy już kupić produkty z najdalszych krańców świata, coraz trudniej o te tradycyjnie polskie.  Tymczasem nieśmiało powracają na nasze stoły szczaw, czarna rzepa, brukiew.

Co wiemy o prawdziwych smakach polskiej kuchni i czy potrafimy gotować tradycyjne potrawy? Zapraszamy na rozmowę na ten temat do audycji "4 do 4" we wtorek, 22 lipca, od godz. 13.00.

Czytaj także

Kitchensurfing - zamów kucharza do domu

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2014 10:00
Kitchensurfing to najnowsza moda związana z gotowaniem, która pewnie niedługo dotrze i do Polski. - Nasza społeczność zrzesza zarówno kucharzy z gwiazdkami Michelina, jak i kompletnych amatorów, którzy opierają się o babcine przepisy - mówi Czwórce Chris Muscarella.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kult szczupłego ciała? Nic z tego, wciąż tyjemy!

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2014 12:00
Już ponad dwa miliardy osób na świecie ma nadwagę lub problemy z otyłością alarmują lekarze. To problem, który narasta w niepokojącym tempie, niezależnie od szerokości geograficznej ani zamożności danego państwa.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Tyjemy nie dlatego, że dużo jemy, ale od produktów złej jakości

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2014 17:00
Jeszcze kilkanaście lat temu nie zwracaliśmy uwagi na to, co jemy. Królowała dieta mięsna i hasła "Cukier krzepi", albo "Pij mleko, będziesz wielki". Produkty żywieniowe miały być po prostu tanie i smaczne. Dziś mówimy, że cukier to biała śmierć, a mleko zakwasza organizm. Odżywiamy się coraz bardziej świadomie, a jedzenie staje się nierzadko przedmiotem burzliwych dyskusji.
rozwiń zwiń