Alternatywa dla "energetyków"

Ostatnia aktualizacja: 25.07.2014 17:00
W chwili osłabienia sił i koncentracji sięgamy po napoje energetyczne, które, owszem, dodadzą nam tymczasowej dawki energii, ale wpłyną niekorzystnie na nasze zdrowie. Jednak możemy się pobudzić w zupełnie naturalny i zdrowy sposób.Jak? O tym w sobotnie przedpołudnie w Czwórce.
Alternatywa dla energetyków
Foto: Ben Earwicker/sxc.hu/cc

Zamiast sztucznego tworu kofeiny, guarany, tauryny i tajemniczo nazywanych substancji dodatkowych, lepiej sięgnąć po naturalne środku pobudzające. Matka Natura nie zapomniała o nas w tej kwestii. Obdarowała wspomagaczami jak żeń-szeń, imbir, a nawet czerwone mięso, które dostarczą porcję dodatkowej werwy.

Co najważniejsze, nie narażą naszego zdrowia! Naturalne "energetyki" pomogą przetrwać długą trasę za kierownicą, czy całonocną naukę do ważnego egzaminu. Gościem audycji będzie dietetyk, ekspert w tej dziedzinie.

Czytaj także: "Energetyki" - pijesz za dużo? Mogą cię zabić<<<

Ponadto dowiedzie się czegoś więcej o kukułkach, że odlatują od nas już w sierpniu.

Na audycję "Hyde Park" zapraszamy w sobotę, 26 lipca, od godziny 10:00 do 12:00.

(bc)

Zobacz więcej na temat: Czwórka energia zdrowie
Czytaj także

Kawa w dezodorancie? To możliwe

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2013 19:37
Trwają prace nad dezodorantem, który będzie nam dostarczał energii. Ma on zawierać spore dawki kofeiny, a po rozpyleniu na skórze, działać podobnie jak "mała czarna".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Tyjemy nie dlatego, że dużo jemy, ale od produktów złej jakości

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2014 17:00
Jeszcze kilkanaście lat temu nie zwracaliśmy uwagi na to, co jemy. Królowała dieta mięsna i hasła "Cukier krzepi", albo "Pij mleko, będziesz wielki". Produkty żywieniowe miały być po prostu tanie i smaczne. Dziś mówimy, że cukier to biała śmierć, a mleko zakwasza organizm. Odżywiamy się coraz bardziej świadomie, a jedzenie staje się nierzadko przedmiotem burzliwych dyskusji.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Penicylina w serze pleśniowym

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2014 10:00
Nasi słuchacze nigdy nas nie zawodzą pod względem dociekliwości. Tym razem dziennikarz Błażej Prośniewski odpowiedział na pytanie, czy penicylina z sera pleśniowego jest taka sama, jak ta, której jakiej używa się w medycynie.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Obcą kuchnię chwalicie, polskiej nie znacie

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2014 18:50
W ostatnich latach, jak grzyby po deszczu, wyrastają nowe bary i restauracje z cudzoziemskim menu. Zachwycamy się sushi, hamburgerami, czy kebabami. Tymczasem polska kuchnia wcale nie jest gorsza. Cudze chwalimy, swego nie znamy!
rozwiń zwiń