Polskie Radio Dzieciom

Kuchenne ewolucje

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2017 21:00
Lepienie pierogów wymaga nie lada umiejętności. Jeśli ciasto jest dobrze wyrobione, wystarczy zlepić jego dwa brzegi, wkładając wcześniej do środka farsz. Ale czy to wystarczy?
Audio
  • Świat wg Adasia, czyli co w smoku piszczy 9 sierpnia godz. 12:00
Sekret udanych pierogów tkwi w odpowiednio zagniecionym cieście oraz technice gotowania
Sekret udanych pierogów tkwi w odpowiednio zagniecionym cieście oraz technice gotowaniaFoto: Pixabay/304cina62/dom. publiczna

Prawdziwy sprawdzian naszej pracy następuje po włożeniu pierogów do gotującej wody. Jeśli nic z nich nie wypłynie, znaczy że dobrze wykonaliśmy swoje zadanie. W przeciwnym razie mamy do czynienia z zupą o dość nieprzejrzystym charakterze. A więc do dzieła Adasiu!

Zapraszamy na "Świat wg Adasia, czyli co w smoku piszczy” w każdą środę, w godzinach 12:00 - 13:00, a szczególnie 9 sierpnia.

Audycję prowadzi: Wojciech Słupiński.

Zobacz także