Polskie Radio Dzieciom

Bakłażan faszerowany

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2017 17:00
Co można zrobić z makaronem, mozzarellą i pomidorami? Tym razem spróbujemy stworzyć prawdziwe włoskie danie.
Audio
Bakłażana można gotować, grillować, podawać jako danie główne, składnik sałatek albo w formie pasty na kanapki
Bakłażana można gotować, grillować, podawać jako danie główne, składnik sałatek albo w formie pasty na kanapkiFoto: Pixabay.com/ChrisArmytage/CC0 Public Domain

Czy wiecie, że warzywa można nadziewać mięsem, serem lub makaronem? Tak! Oprócz swojego miąższu mogą nas zaskoczyć wieloma dodatkami. Jak to zrobić z użyciem bakłażana? Dowiecie się tego już w niedzielny poranek!

Jakie składniki będą nam potrzebne i jak przyrządzić to niezwykłe danie? Przekonajcie się w niedzielę już o godzinie 9.00.


Audycję "Zapraszamy do stołu" prowadzi Marta Powałowska.

Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM
Zobacz także