X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Informacyjna Agencja Radiowa

Dieta "wpływa na atrakcyjność”

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2014 17:52
To, czy jesteśmy atrakcyjni dla innych wynika częściowo z naszej diety. Tak twierdzi znany brytyjski psycholog, profesor David Perrett, który odwiedził Wrocław z okazji odbywającej się w tym mieście konferencji Polskiego Towarzystwa Nauk o Człowieku i Ewolucji.
Dieta wpływa na atrakcyjność
Foto: flickr/Lotus Carroll

Może nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale badania wskazują, że substancje zawarte w pożywieniu barwią skórę, także na twarzy - powiedział IAR profesor Perrett:
„Do niedawna nie zdawaliśmy sobie sprawy z tego, że te pigmenty - czerwony w pomidorach czy pomarańczowy w marchewkach - dają naszej skórze ten złotawy blask”.
Ten blask jest wskaźnikiem dobrego stanu zdrowia; a to z kolei przekłada się na naszą atrakcyjność, także dla płci przeciwnej. Pracujący w Szkocji profesor Perrett zaleca więc, by rezygnować z niezdrowych przekąsek, takich jak znany w jego stronach baton czekoladowy w panierce smażony na głębokim tłuszczu, na rzecz warzyw i owoców. Mogą być polskie jabłka.

IAR