Co łączy polski i koreański jadłospis?

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2015 15:19
O tym porozmawiamy w najbliższej audycji z cyklu "Droga przez mąkę" z autorką książki "Tradycje kulinarne Korei”.
Kimchi (na zdjęciu) to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw
Kimchi (na zdjęciu) to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw Foto: FLICKR/ Craig Nagy

Nie tylko kimchi. Ale też żeberka, wieprzowina, glazurowane mięso z grilla. O tym, że wbrew stereotypom, Koreańczycy i Polacy mają podobny smak i upodobania, porozmawiamy z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" zapraszamy w sobotę (23.05) w godzinach 11.30-12.00. Program poprowadzi Łukasz Modelski.

bch/mm

Czytaj także

Powieść milicyjna, czyli raki w służbie kontrrewolucji

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2015 16:00
- Pół życia jadałem w knajpach PRL, a zupy rakowej w menu nigdy nie widziałem - żalił się znawca PRL-owskiej literatury kryminalno-propagandowej Andrzej Potocki.
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Masakra" - suto zakrapiana miejska odyseja

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2015 14:00
Najnowsza powieść Krzysztofa Vargi to podróż przez nocne ulice Warszawy. Główny bohater na swojej drodze spotka różne nieszablonowe postaci i coraz bardziej się upija.
rozwiń zwiń