Co jadł Sienkiewicz w podróży do Ameryki?

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2017 16:00
Dziczyzna, skunksy, suszone wiewiórki, zupa ze ślimaków... o tych "transatlantyckich" przysmakach pisarza porozmawiamy z obieżyświatem i restauratorem Zbigniewem Kmieciem.
Henryk Sienkiewicz
Henryk SienkiewiczFoto: Wikimedia Commons/domena publiczna

***

Na audycję "Droga przez mąkę" w sobotę (11.02) w godz. 10.00-10.30 zaprasza Łukasz Modelski.

mz/mc

Zobacz więcej na temat: Henryk Sienkiewicz jedzenie
Czytaj także

Uczciwość i smak. Szukając prawdziwego jedzenia

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2017 12:00
Gościem audycji "Droga przez mąkę" była Agata Michalak, redaktor naczelna magazynu "Kukbuk", autorka książki "O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Warszawskie restauracje okiem szefa kuchni

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2017 13:50

Gościem audycji był Mateusz Walusiewicz, 21-letni kucharz mający na koncie współpracę z najbardziej ekskluzywnymi miejscami na kulinarnej mapie Warszawy.

rozwiń zwiń