Książki kucharskie najlepsze są latem

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2016 10:00
Co warto czytać w kuchni? W "Drodze przez mąkę" był przegląd książek z przepisami dobrymi, ale i tymi mało strawnymi.
Audio
  • Książki kucharskie najlepsze są latem (Droga przez mąkę/Dwójka)
W Drodze przez mąkę Łukasz Modelski omawia z gośćmi wątki kulinarne w literaturze i w innych sztukach. Ponadto, jak tym razem, recenzowane są książki kucharskie i kulinarno-podróżnicze
W "Drodze przez mąkę" Łukasz Modelski omawia z gośćmi wątki kulinarne w literaturze i w innych sztukach. Ponadto, jak tym razem, recenzowane są książki kucharskie i kulinarno-podróżniczeFoto: Glow Images/East News

Łukasz Modelski i jego gość – Małgorzata Minta doradzali, po jakie książki kucharskie warto sięgnąć latem, a jakich należy unikać. 

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Data emisji: 2.07.2016

Godzina emisji: 10.00


Czytaj także

Smaczne obrazki, czyli japoński komiks kulinarny

Ostatnia aktualizacja: 29.06.2014 18:00
– Popularność "gurume mangi" w Japonii zapoczątkowała w 1983 r. seria "Oishinbo", czyli "Smakosz". W ciągu 31 lat ukazało się 111 dwustustronicowych tomów tej powieści obrazkowej – mówiła w Dwójce Magdalena Tomaszewska-Bolałek, japonistka i znawczyni kuchni japońskiej.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Czereśnie jak baranki. W obrazach dawnych mistrzów jedzenie znaczyło

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2014 12:00
W malarstwie do końca XVIII wieku potrawy pojawiały się niezwykle rzadko. Często natomiast mogliśmy podziwiać nieprzetworzone produkty, których sens daleko jednak wykraczał poza domenę kulinarną. O tym rozmawialiśmy w "Drodze przez mąkę".
rozwiń zwiń