Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o dyni

Ostatnia aktualizacja: 20.08.2016 13:14
W kolejnej audycji z cyklu "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o sezonowych warzywach przełomu lata i jesieni.
Audio
  • Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o dyni (Droga przez mąkę/Dwójka)
Co zrobić z nadmiarem dyń?
Co zrobić z nadmiarem dyń?

A opowiadała o nich Anna Gromnicka, redaktor naczelna magazynu "Jamie".

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Data emisji: 20.08.2016

Godzina emisji: 10.00

jp/mc

Czytaj także

Szalone małże płyną do Polski. Smaki prosto z Chile

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2016 12:00
- Oczywiście wino, owoce morza, owoce suszone. Ale są też produkty mniej oczywiste - wyliczała Katarzyna Kaźmierska z Ambasady Republiki Chile w Warszawie, opowiadając o kuchni chilijskiej.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Sery podpuszczkowe. Na początku był kozi bukłak?

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2016 15:13
- Serowar nie ma w serowarni podpuszczki jako takiej. Musi ją sobie wysublimować - o produkcji serów podpuszczkowych (np. parmezan czy gouda) opowiadał w Dwójce Gieno Mientkiewicz.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2016 14:00
– Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Speck i kamienny chleb. Przysmaki Tyrolu Płd.

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2016 15:00
- Jest w tej kuchni coś lekkiego i fantazyjnego, to nie są tylko knedle - mówiła o tradycjach kulinarnych północnego regionu Włoch Anna Janowska, dziennikarka i podróżniczka.
rozwiń zwiń