Podlasie SlowFest. Rozkosze wolnego jedzenia

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2017 12:30
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o gastronomicznej odsłonie najdłuższego w Polsce festiwalu artystycznego, który odbywał się w Supraślu od 1 lipca do 17 września.
Audio
  • Podlasie SlowFest. Rozkosze wolnego jedzenia (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay/domena publiczne

Spotkaliśmy się z Kubą Gutkiem, kuratorem sekcji "Slow food" na Podlasie SlowFest, Lucyną Zembowicz, producentką filmową, dyrektor programową festiwalu Films for Food, a także z Joanną Jakubiuk, pedagog, szefową kuchni, popularyzatorką kuchni podlaskiej.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Goście: Kuba Gutek, Lucyna Zembowicz, Joanna Jakubiuk

Data emisji: 23.09.2017

Godzina emisji: 12.00

mc/bch

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Podlasie Slow Fest. Latem zatrzymaj się w puszczy

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2017 09:00
– Chcę stworzyć wydarzenie, które będzie spowolnione w fajnych okolicznościach natury, czyli w Supraślu leżącym w środku Puszczy Knyszyńskiej – mówił Roman Gutek, pomysłodawca pierwszego Podlasie Slow Fest, najdłuższego w Polsce festiwalu filmowego, który rozpocznie się już 1 lipca. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Márai nadał piciu wina charakter sacrum"

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2017 14:03
- Sandor Márai uważał, że picie wina to moment, kiedy człowiek zostaje sam ze sobą. Chętnie bym z nim pomilczał przy kieliszku - wyznał Tomasz Prange-Barczyński, który wziął udział w dyskusji o pisarzach, z którymi przyjemnie byłoby wypić coś mocniejszego.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wielkie brzuchy wielkich ludzi. Prestiż i piętno otyłości

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2017 10:30
We francuskich słownikach termin "otyłość" pojawia się po raz pierwszy w 1701 roku. Jednak z jej problemami borykano się też kilka wieków wcześniej. O tym w "Historii otyłości" pisze popularny francuski historyk Georges Vigarello.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Ryba gwarantowana. Łów tradycyjnie, jedz powoli

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2017 14:00
– To nie są ryby łowione przez wielkie statki, lecz przez małe wspólnoty rybackie, które z wielkim szacunkiem podchodzą do morza – mówiła dziennikarka Beata Majchrowska, autorka bloga "Pomału", która próbowała morskich smakołyków na majowych targach Slow Fish 2017 w Genui.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pyszności i osobliwości ze stołu czterech Jerzych

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2017 12:00
W "Drodze przez mąkę" dietetyczka i psycholog Laura Osęka opowiadała o metamorfozach kuchni w Wielkiej Brytanii za czasów panowania dynastii hanowerskiej.
rozwiń zwiń