Strona główna > Artykuł

"Przez żołądek do serca" – reportaż Antoniego Rokickiego

Polskie Radio

Na pierwszych randkach wręczali sobie w prezencie zdrowe ciastka. Ich pasja do pieczenia przemieniła się w Batona Warszawskiego – firmę, którą prowadzą od roku. Łączy ich miłość, ale też i codzienna praca.

fot.

W grudniu 2014 roku Alicja i Paweł Maliccy zaczęli sprzedawać w Warszawie bezglutenowe batony. Namówili ich do tego znajomi, którzy często smakowali domowych wypieków przynoszonych do pracy czy na uczelnię. Od ponad pół roku młode małżeństwo utrzymuje się ze sprzedaży swoich oryginalnych batonów. Początki tworzenia własnej firmy nie należały jednak do najłatwiejszych. Łączenie pracy z budowaniem własnej działalności wymagało od nich wiele poświęcenia. Wraz z rozwojem Batona Warszawskiego dojrzewał ich związek.

Zapraszamy do wysłuchania reportażu Antoniego Rokickiego na antenie radiowej Czwórki we wtorek 12 stycznia 2016 o godzinie 11.00.