Kuchnia meksykańska zadziwia. Bo prawdziwe burrito to…

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Kuchnia meksykańska zadziwia. Bo prawdziwe burrito to…
Foto: Glow Images/ East News

- Do Meksyku pojechaliśmy zakochani w meksykańskim jedzeniu. Na miejscu okazało się, że wygląda ono zupełnie inaczej, niż się tego spodziewaliśmy – mówiła w Trójce Agata Szczepańska-Jochemczyk.

Posłuchaj

O największych atrakcjach Meksyku opowiadają Agata Szczepańska-Jochemczyk i Łukasz Jochemczyk (Audycja pod-Różna/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Nasza przygoda z Meksykiem zaczęła się od USA, gdzie zakochaliśmy się w kuchni meksykańskiej i postanowiliśmy spróbować jej w oryginale. Po roku pojechaliśmy więc do Meksyku. I tam przeżyliśmy zaskoczenie zastanawiając się, gdzie ta kuchnia. Bo wielkie, nafaszerowane burrito, jakie jedliśmy w USA, w Meksyku okazało się skromnym plackiem wielkości naszego racucha, z małą porcją mięsa. Jednak po dwóch dniach zakochaliśmy się w tej kuchni prostej, naturalnej, z bardzo dobrych składników – opowiadała Agata Szczepańska-Jochemczyk w "Audycji pod-Różnej”.

Gość Trójki uspokajała, że Meksyk, wbrew obiegowej opinii, nie jest dla turystów niebezpieczny. - Widać, że w Meksyku było niebezpiecznie, bo nadal dużo jest tam policji i wojska. Ale nie są po to, żeby szukać narkotyków u turystów, ale żeby zapewnić im bezpieczeństwo – dodała.

Natomiast Łukasz Jochemczyk zdecydowanie polecał zwiedzanie meksykańskich piramid. – Są piękne i ogromne. Większe nawet od egipskich, o czym mało kto wie – mówił podróżnik.

Na czym polega meksykańska przedsiębiorczość i dlaczego w Mexico City człowiek czuje się jak pijany? O tym wszystkim opowiadali goście "Audycji pod-Różnej”, w której mówiliśmy też m.in. o tym, dlaczego na wakacje warto wybrać się do Sarajewa.

"Audycję pod-Różną" przygotowali Marcin Pośpiech i Łukasz Karusta.

Do słuchania "Audycji pod-Różnej" zapraszamy w piątek o godz. 18.10!

(ei)

Polecane