Przez jedzenie do zdrowia

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Przez jedzenie do zdrowia
Dbajmy o zdrowe żywienieFoto: Glow Images/East News

Człowiek jest taki, jak je, pije i wie. To moja maksyma - mówi dr Danuta Myłek, dermatolog i alergolog, która wydała właśnie książkę zatytułowaną "Od lekarza do kucharza".

Posłuchaj

Przez jedzenie do zdrowia (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Jest mnóstwo różnych immunologicznych stanów zapalnych wynikających z błędów żywieniowych, które nie są żadną alergią. To jest niedostosowanie jedzenia do danego człowieka - mówi gość Grażyny Dobroń i zaznacza, by ostrożnie postępować z lekami, szczególnie antybiotykami. - Trzeba wiedzieć, czy mam do czynienia z infekcją bakteryjną. Antybiotyk to toksyna grzybicza, która niszczy grasicę, narząd, bez którego nie ma zdrowia - dodaje dr Danuta Myłek i podkreśla, by ciągle zdobywać wiedzę nt. zdrowego żywienia.

Jakich produktów unikać? Dlaczego warto urozmaicić dietę i eksperymentować w kuchni? Z jakich krajów pochodzą przepisy zawarte w książce? Zapraszamy do wysłuchania całej audycji.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka

Prowadziła: Grażyna Dobroń

Gość: Danuta Myłek

Data emisji: 18.11.2014
Godzina emisji: 11.15

(mk,iwo)

Polecane