Dajmy się wpuścić w maliny!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Dajmy się wpuścić w maliny!
Foto: pixabay/DGlodowska

Maliny to jeden z naszych eksportowych hitów. Są smaczne, zdrowe i słodko-kwaśne, przez co stanowią doskonały dodatek zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Czego o nich nie wiemy?

Posłuchaj

Mariusz Krzemiński pyta ekspertów o tajemnice malin (Zapraszamy do Trójki - ranek)
+
Dodaj do playlisty
+

Specjalnie dla słuchaczy Trójki tajemnice malin zgłębiał Mariusz Krzemiński. Z przygotowanego przez niego materiału amatorzy tych wyjątkowych owoców mogą dowiedzieć się, jak sporządzić doskonały sok malinowy i co oprócz witamin zawierają te letnie przysmaki.

O malinach opowiada nam wielbicielka kuchni, specjalistka ds. żywienia, a nawet… ekonomista. Eksperci wyjaśniają, dlaczego maliny nie są tanie i ile tych odżywczych owoców jest w często spotykanych na sklepowych półkach sokach i jogurtach.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Krystian Hanke
Autor: Mariusz Krzemiński
Goście: Sylwia Majcher (autorka bloga "Kuchnia w formie"), Dariusz Winek (główny ekonomista Banku Gospodarki Żywnościowej), Paweł Rochowicz (dziennikarz "Rzeczpospolitej"), Hanna Stolińska-Fiedorowicz (Instytut Żywności i Żywienia)
Data emisji: 28.07.2015
Godzina emisji:
7.15, 7.42

iwo/mp

Polecane