"Kosmiczne pierożki" i inne specjały kuchni z Malezji

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
"Kosmiczne pierożki" i inne specjały kuchni z Malezji
Jedno z dań, na które skusił się Tomasz GorazdowskiFoto: Tomasz Gorazdowski

- Jesteśmy w tropikach, wszystkie potrawy są tu świeże. Dominuje kuchnia chińska, malajska i hinduska - mówi o kuchni w Malezji Krzysztof Grzybowski, Polak, który mieszka w Kuala Lumpur.

Posłuchaj

"Kosmiczne pierożki" i inne specjały kuchni z Malezji (Zapraszamy do Trójki - ranek)
+
Dodaj do playlisty
+

Tomasza Gorazdowskiego zachwyciła restauracja serwująca chińskie pierożki. - Ta restauracja w Kuala Lumpur rozłożyła mnie na łopatki. Co za kosmiczne pierożki! - mówił podekscytowany.

Jakie jest typowe danie malajskiej kuchni? I jak smakuje tamtejszy rosół? Zachęcamy do wysłuchania relacji Tomasza Gorazdowskiego i do obejrzenia zdjęć, które zrobił w Malezji.

***

Tomasz Gorazdowski rozpoczął 3-miesięczną podróż po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego planuje różnymi środkami transportu przemieszczać się przez m.in. Malezję, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 8.40. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 28.02.2017 
Godzina emisji: 8.42

fbi

Polecane