Rozgrzewające i energetyczne dania na zimę

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Rozgrzewające i energetyczne dania na zimę
Pieczone warzywa to jedna z alternatyw na smakowity i zdrowy zimowy obiadFoto: hans s via Foter.com / CC BY-ND

- Używam teraz dużo porów, buraków, ziemniaków i dyń - poleca znawczyni zielonej kuchni Magdalena Cielenga-Wiaterek.

Posłuchaj

Smaczne przepisy na zimę (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Do jednego z ulubionych zimowych smaków autorki bloga zielenina.blogspot.pl, Magdaleny Cielengi-Wiaterek należą buraki. - To warzywo jest miłością mojego życia, bo ciągle jem buraki. Obecnie jest na nie martwy sezon i możemy korzystać ze zgromadzonych wcześniej zapasów - opowiada pasjonatka zdrowej kuchni.

Dynię najlepiej kupować z ogonkiem i suchą, tak by warzywo nie pleśniało nam zbyt szybko. Gość Katarzyny Pruchnickiej opowiada o tym, gdzie najlepiej ją przechowywać. W programie dzielimy się również znakomitymi i prostymi przepisami na mroźne dni. Kasze, gulasze i krzepiące trunki to tylko niektóre z propozycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Magdalena Cielenga-Wiaterek (pasjonatka zdrowego odżywiania, autorka bloga zielenina.blogspot.pl, autorka książek "Zielenina bez glutenu" i "Zielenina na talerzu")
Data emisji:
 11.01.2017
Godzina emisji:
11.23

sm/ei

Polecane