Prawdziwy włoski smak. Przepis na lekką sałatkę

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Prawdziwy włoski smak. Przepis na lekką sałatkę
Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego (zdjęcie ilustracyjne)Foto: AGfoto/Shutterstock.com

Inspiracją do przepisu, który w tym odcinku audycji "A nuż, widelec" zdradza szefowa kuchni Flawia Borawska, była klasyczna włoska salatka z koprem włoskim i czerwonymi pomarańczami.

Posłuchaj

Prawdziwy włoski smak. Przepis na lekką sałatkę (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

W przepisie Flawii Borawskiej także najważniejsze są właśnie koper włoski (inaczej fenkuł) i czerwone pomarańcze. Wystarczy pokroić fenkuł w grube plastry i potem je grillować. Do tego słodkie pomarańcze i pikle - także z kopru włoskiego. Dokładny przepis podajemy w nagraniu audycji.

Proponowana sałatka jest idealna na tę porę roku, choćby dlatego, że powoli kończy się sezon na czerwone pomarańcze. Warto to wykorzystać.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Flawia Borawska (szefowa kuchni)
Data emisji:
 8.03.2017
Godzina emisji:
11.13

fbi

Polecane