Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2017 12:55
– Opowiem Państwu o nietypowych spotkaniach przy stole, o wydarzeniach na styku sztuk wizualnych, teatru i kuchni – mówi Katarzyna Pruchnicka, rozpoczynając audycję "A nuż, widelec".
Audio
  • Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Pressmaster/Shutterstock.com

Organizacją wydarzeń, które Trójkowa dziennikarka nazywa zmysłowymi ucztami, zajmuje się kuratorka kulinarna Monika Kucia. – Są to działania performatywne, które łączą ze sobą obszary jedzenia, edukacji, muzyki i sztuki wystawienniczej – wyjaśnia kuratorka.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której mówimy o niestandardowych doświadczeniach kulinarnych, proponujemy docenianie tego, co niedoskonałe, opowiadamy o dotychczas zrealizowanych projektach i podpowiadamy, kiedy będzie najbliższa okazja, by uczestniczyć w prawdziwej uczcie.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Monika Kucia (kuratorka i dziennikarka kulinarna, miłośniczka polskich produktów regionalnych)
Data emisji: 20.09.2017 
Godzina emisji: 
11.17

iwo/ml

Czytaj także

Właśnie za to lubimy blogi kulinarne

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2017 12:00
- Blog jest serialem. Przyzwyczajamy się do autorów, to pewien rodzaj przywiązania czy przyjaźni - mówi o blogach kulinarnych dziennikarka i pisarka Agnieszka Drotkiewicz.
rozwiń zwiń

Czytaj także

A do smaku... pył grzybowy!

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2017 16:00
Grzyb może być dodatkiem, głównym składnikiem dania, ale może też być przyprawą.
rozwiń zwiń