Dlaczego w zimie mamy większy apetyt?

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2018 14:41
Czy to przypadek, że kiedy za oknem spada temperatura chętniej sięgamy po przekąski? 
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/Syda Productions

Jak powinna wyglądać nasza dieta zimą? Po jakie produkty lepiej sięgać latem i czy mamy dobry klimat na zrzucanie zbędnych kilogramów? Na ten temat porozmawiamy w niedzielnej audycji "4. bieg".

Gościem programu będzie też Mateusz Łękawa - ekspert z "4Faces", autor Blogbiegowy.pl i maratończyk. Porozmawiamy z nim o treningach, najtrudniejszych wyzwaniach biegowych, diecie i o pisaniu o sporcie.

***

Na "4 bieg" w niedzielę (9.12) w godzinach od 10.05 do 11.00 zaprasza Piotr Galus.

ac/kd

Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie dieta
Czytaj także

Cała prawda o glutenie - nie musimy się go bać

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2018 18:00
- Chleb tzw. bezglutenowy, zrobiony z mąk pozbawionych chemicznie glutenu, ma tak bardzo rozbudowany skład, że śmiało możemy powiedzieć, że jest produktem chemicznym i wysokoprzetworzonym. Ma wysoki indeks glikemiczny i nie zawiera błonnika, jest tylko wypełniaczem diety - przekonuje dietetyczka Karolina Jankowska.  
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kiśmy na zdrowie, jak za dawnych lat

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2018 15:33
- W dzisiejszych czasach mamy bardzo wyjałowiony układ pokarmowy, jeśli chodzi o dobre bakterie. Kiszonki pomagaja to odbudować - mówi Jolanta Naklicka-Kleser, autorka książki "Zdrowe przetwory". 
rozwiń zwiń