X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Co w kinie jadają zabójcy? Schabowy, stek i cytrynę

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2019 15:11
Film gangsterski jest zależny od jedzenia. Tyle, że nie każdy zabójca musi zajadać się krwistymi stekami.
Audio
  • O gangsterskim menu rozmawiają Beata Kwiatkowska i Marcin Radomski (Sztuka jedzenia/Czwórka)
Anioł to film oparty na prawdziwej historii seryjnego mordercy Carlosa Robledo Pucha zwanego Aniołem śmierci i argentyński kandydat do Oscara 2019
"Anioł" to film oparty na prawdziwej historii seryjnego mordercy Carlosa Robledo Pucha zwanego "Aniołem śmierci" i argentyński kandydat do Oscara 2019 Foto: mat. promocyjne/Best Film

Carlito - morderca o twarzy anioła - jest bohaterem najnowszego filmu Luisa Ortegi opartego na prawdziwej historii seryjnego mordercy Carlosa Robledo Pucha zwanego "Aniołem śmierci". - Mamy tu kilka ciekawych wątków kulinarnych. Intryguje szczególnie ten poświęcony obiadowemu menu - tłumaczy Marcin Radomski. - Okazuje się, że Carlito zajada się schabowym z purée i kawałkiem cytryny - mówi.

"Anioł" na ekranach polskich kin zagości 2 lutego.

Smakiem oraz umiejętnością gotowania wykazuje się bohater serialu "Dexter" - w ciągu dnia sumienny analityk policyjny, w nocy bezwzględny morderca. - Na śniadanie przygotowuje sobie jako sadzone i steki w taki sposób, jakby rozprawiał się ze swoją ofiarą. To wszystko popija ręcznie wyciśniętym sokiem z czerwonych pomarańczy - mówi dziennikarz i krytyk filmowy.   

Marcin Radomski opowiada także o kulinarnym guście Leona Zawodowca i zdradza przepis na spaghetti à la "Ojciec chrzestny".

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość: Marcin Radomski (dziennikarz, krytyk filmowy)

Data emisji: 27.01.2019

Godzina emisji: 13.15

kul/mk

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

"Zabawa, zabawa". Maria Dębska o trudnej filmowej roli

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2019 15:48
Trzy kobiety i ich dramatyczne historie. Wszystkie "zanurzone" w alkoholu. - Ten film burzy stereotypy i to bardzo się czuje - mówi Maria Dębska, aktorka odtwarzająca jedną z głównych ról w dramacie "Zabawa, zabawa" Kingi Dębskiej.
rozwiń zwiń