X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Czy w muzyce można odnaleźć wątki kulinarne?

Opera Rara ze Smakiem to cykl wydarzeń organizowanych w ramach krakowskiego festiwalu operowego. Związków między sztukami pięknymi i kulinariami nie brakuje.
Plakat festiwalu
Plakat festiwaluFoto: materiały pras.
O Audycji
Tytuł Muzyka ze smakiem? Czy wątki kulinarne znajdziemy również między nutami?
Prowadzący Kwiatkowska Beata
Opis

Poszukiwanie związków pomiędzy sztukami pięknymi i kulinariami nie jest już niczym zaskakującym, a analogia między procesem komponowania i gotowania nie jest wcale tak odległa. Właśnie ona doprowadziła do powstania definicji gastromuzykologii. O tym, ile smaku tkwi w operze opowiedziała Aga Kozak. 

Gościa zapytaliśmy m.in. o bażanta podanego na kolacji Don Giovanniemu, postach i ucztach w Traviacie oraz o truciznach, którymi uśmiercali wrogów bohaterowie. Zapraszamy do wysłuchania nagrania.

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Data emisji: 3.02.2019

Godzina emisji: 13.15

Goście Aga Kozak
Playlista
Tagi
Playlista
  • VULFPECK - Darwin Derby feat. Antwaun Stanley, Theo Katzman
  • CHAKA KHAN - Know You Live You (Bugz In The Attic 2018 Remix)
  • RASMENTALISM - Escape Room
  • JARAMI - Cold Blooded
  • POM POKO - Follow The Lights
  • TEN TYP MES - Pokaż mi dom
  • KAMAZU - Indaba Kabani (RFX Edit)
  • Georgia - Started Out (Tuff City Kids Remix)
  • GWENNO - Tir Ha Mor