X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kuchnia wielkiej restauracji od kuchni

Ostatnia aktualizacja: 02.05.2012 17:09
Podobno w profesjonalnej restauracji najbardziej niezbędnymi przyrządami są łyżki i ...rózga. Żeby sprawdzić o co chodzi, razem z naszym reporterem Błażejem Prośniewskim zajrzeliśmy na zaplecze jednej z takich fabryk potraw.
Audio

Praca w odwiedzonej przez nas restauracji "Bezgraniczna" zaczyna się na długo przed otwarciem.

- Dzień się zaczyna od sprawdzenia, czego nam brakuje i odebrania dostaw. Przed otwarciem restauracji odbywa się także produkcja, czyli przygotowanie półproduktów, z których później będziemy robili dania – opowiadała jedna z oprowadzających naszego reportera po kuchni pań.

 Obróbkę produktów zaczyna się od tych, których jest najmniej, żeby nie przydarzyła się sytuacja, że w trakcie dnia czegoś w restauracji zabraknie. Mogłoby to rozłościć nie tylko klientów, ale i szefa kuchni, co jest o tyle niebezpieczne, że ten ma do dyspozycji cały zestaw noży i tasaków, ale też i najprawdziwszą rózgę.

- Mieszamy nią zupy, sosy i rzeczy, które są ciężkie, a które potrzebujemy dokładnie wymieszać – wyjaśniał szef kuchni restauracji "Bezgraniczna".

Aby dowiedzieć się więcej na temat pracy w kuchni wielkiej restauracji posłuchaj nagrania audycji.

bch

Zobacz więcej na temat: zupy
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Miód dodawaj do letniej herbaty

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2012 12:29
Okazuje się, iż jeden ze starych domowych sposobów zabezpieczania się przed przeziębieniem ma błędną recepturę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Złap wiatr w latawiec i leć!

Ostatnia aktualizacja: 25.04.2012 11:00
Filip Bierla i Mateusz Wandachowicz jadąc na grecką wyspę uczą kitesurfingu i filozofii życia, a śpią w hotelu pod milionem gwiazd!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Broń się przed pocałunkiem komara!

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2012 12:00
Wiosna przynosi ze sobą słońce i zieleń, ale też komary, o których przez zimę zdążyliśmy zapomnieć. Podpowiadamy jak się przed nimi bronić, bo nie wszystkie maści są skuteczne.
rozwiń zwiń