X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Kierunek: Niemcy. Kulturowo-kulinarna podróż tuż za rogiem

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2018 19:19
- Znamienne jest to, że Niemcy nie wstydzą się swoich tradycji - mówili podróżnicy Karolina i Adam Czarneccy. - Jest widoczna na każdym kroku: w architekturze, kulturze i kulinariach - opowiadali.
Audio
  • Karolina i Adam Czarneccy: w Niemczech staramy się wybierać kierunki nieoczywiste (Czat 4)
Hamburg, Niemcy
Hamburg, NiemcyFoto: guentherlig/Pixabay

- Z najprostszej bułki ze śledziem potrafią zrobić popularny street food. Sięgają do lokalnych produktów i własnych korzeni. Kluczem jest prostota i świeżość - punktowali.

- Niemcy, to kierunek, który bardzo lubimy i wracamy tam tak często, jak to możliwe. Nasze ulubione miejsca to Dolna Saksonia i półwysep Jutlandzki. Tak się złożyło, że obecnie pracuję na północy Niemiec. W okolicach morza Bałtyckiego i fiordów. Staramy się eksplorować tę piękną okolicę najbardziej, jak się da - tłumaczyła Karolina Czarnecka. 

Jakie produkty są kulinarną wizytówką Niemiec? Czym charakteryzuje się mentalność niemiecka? Na czym polega fenomen tamtejszej kuchni? Gdzie w Niemczech znajduje się "mała Norwegia"? O tym w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: Czat Czwórki

Prowadzi: Piotr Firan

Materiał przygotował: Michał Piwowarek

Goście: Karolina i Adam Czarneccy (podróżnicy)

Data emisji: 17.07.2018

Godzina emisji: 16.07

ac

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Wakacje po polsku. Czy stać nas na urlop?

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2018 19:55
- Z badań wynika, że Polak do 35. roku życia na tegoroczne wakacje wyda ok. 1700 zł. Powyżej 4000 zł wyda zaledwie 6 proc. Polaków - wyliczali w Czwórce eksperci, Marek Zuber i Marcin Matyja.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czwórka w kraterze Wezuwiusza. Kiedy wulkan wybuchnie?  

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2018 19:16
- Widok na tym szczycie rekompensuje trudy wspinaczki: potężny krater po wybuchu wulkanu, a w dole zatoka neapolitańska - mówił reporter Czwórki Tomasz Sosnowski, wspinając się na Wezuwiusza.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Autostop w pojedynkę. Jak podróżować po Ameryce Południowej?

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2018 16:45
Magda Krutel w Ameryce Południowej spędziła dziewięć miesięcy. Po pierwszych trzech, kiedy podróżowała z kilkoma kompanami, postanowiła, że spróbuje autostopu w pojedynkę.
rozwiń zwiń