X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Star Wars. Co jedzono w odległej Galaktyce?

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2017 18:10
Znamy już recenzję najnowszej części "Gwiezdnych wojen", czas przyjrzeć się "Ostatniemu Jedi" od kuchni.
Star Wars - Darth Vader i szturmowcy
"Star Wars" - Darth Vader i szturmowcyFoto: AKKHARAT JARUSILAWONG/Shutterstock/dom. publiczna

W uniwersym stowrzonym przez Georga Lucasa każda rasa miała swoje tradycyjne potrawy. Nawet Ithorianie i Ewoki. Może trudno w to uwierzyć, ale niektóre przysmaki nie odbiegały od "ziemskiego jedzenia". Gunganie zjadali tak zwane "holiday cookie", Korelianie lubili pikantne sania, a Han Solo zajadał się mięsem z nerfa...

***

Na audycję "Sztuka jedzenia" zapraszamy w niedzielę (24.12) w godz. 15.05-16.00. Program poprowadzi Beata Kwiatkowska.

kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

"Po tamtej stronie". Opowieść o restauracji, w której przegląda się Europa

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2017 12:00
- Najzabawniejsza i najważniejsza część akcji nowego filmu Kaurismäkiego rozgrywa się w podupadającej restauracji, w której krzyżują się losy mieszkańca Helsinek i uchodźcy z Syrii - opowiada dziennikarz filmowy Łukasz Knap.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tomasz Woźniak. Co jada smakosz na trasie maratonu?

Ostatnia aktualizacja: 25.11.2017 14:00
 - Najlepiej karmią maratończyków w Mediolanie. Co prawda nie było parmezanu, szynki parmeńskiej i proseco, za to organizatorzy serwowali pyszne pomarańcze z Sycylii - opowiada kucharz i biegacz Tomasz Woźniak.
rozwiń zwiń