Znaczki pocztowe jak książka kucharska

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2018 11:40
Ser koryciński, truskawka kaszubska i jabłka łąckie na listach? Dlaczego nie!! To produkty umieszczone na znaczkach Poczty Polskiej.
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay.com/Pezibear

Do grona promotorów tradycyjnych polskich smaków dołączyła w lipcu 2013 r. Poczta Polska, emisją okolicznościowej serii znaczków pocztowych "Polskie produkty regionalne". Autorką projektów jest Agnieszka Sancewicz.

Czy znaczki z jedzeniem maja wartość kolekcjonerską? I jak smakują? O tym m.in. w najbliższej audycji.

***

Na audycję "Sztuka jedzenia" zapraszamy w niedzielę (4.02) w godz. 15.05-16.00. Program poprowadzi Beata Kwiatkowska.

kul

Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria
Czytaj także

Lucyna Ćwierczakiewiczowa - kulinarna gwiazda XIX wieku

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2017 17:00
Znana z ciętego języka i uszczypliwych uwag, w teatrach zajadała się czekoladkami i kąśliwie komentowała grę aktorów. - Lucyna Ćwierczakiewiczowa jako pierwsza zaczęła uczyć Polaków gotować. Gdyby żyła dziś, byłaby królową internetu - mówi dziennikarka i blogerka Monika Kucia.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Magia na talerzu, czyli przysmaki z Hogwartu

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2017 14:30
Od premiery pierwszej części przygód Harry'ego Pottera minęło 20 lat. Z tej okazji postanowiliśmy zajrzeć do kuchni Hogwartu. - Wątków kulinarnych w tej historii jest mnóstwo, przyjaźń Harry’ego z Ronem rozpoczyna się nad górą słodyczy w pociągu Hogwart Express - mówiła Maja Margasińska.
rozwiń zwiń