Rok 2021 - co się zmieni w branży przetwórstwa mięsnego?

Ostatnia aktualizacja: 22.09.2020 11:10
Według analityków rynku 2021 rok będzie trudny dla przemysłu mięsnego. To skutek pandemii, która nadszarpnęła wizerunek branży przetwórców mięsa.
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: JRP Studio/Shutterstock.com

W programie sprawdzimy m.in. co zmieni się w branży przetwórstwa mięsnego w przyszłym roku. Jak wynika z badań - pandemia koronawirusa mocno nadszarpnęła wizerunek producentów, a rynki drobiu, wołowiny i wieprzowiny w 2021 roku nie powrócą do poziomów sprzed COVID-19. Pandemia zrewolucjonizowała branżę mięsną, zmieniając sposób pracy w zakładach mięsnych, produkcji mięs, częstotliwość ich kupowania przez konsumentów oraz handel między krajami. O tym co się zmieni porozmawiamy z ekspertami w drugiej części audycji. 

Czytaj także: 

Program rozpoczniemy jednak od sprawdzenia, dlaczego Floryda w USA kończy z zakazem noszenia tzw. saggy pants - luźnych, szerokich spodni, noszonych poniżej pasa, które odsłaniają bieliznę osoby je noszącej.

***

Na audycję "Pierwsze słyszę" zapraszamy w środę (23.09) po godz. 7.05, program poprowadzi Kamil Jasieński. 

kd

Zobacz więcej na temat: Czwórka ekonomia GOSPODARKA
Czytaj także

CETA. Na czym naprawdę polega ta umowa?

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2016 16:10
Kompleksowa umowa gospodarczo-handlowa (CETA) to efekt niedawno zakończonych negocjacji między Unią Europejską a Kanadą. Jakie jej wprowadzenie może mieć konsekwencje dla Polaków?
rozwiń zwiń