X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Hummus - zdrowa przekąska z cieciorki

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2019 10:49
Bazą tego dania jest cieciorka, zwana też ciecierzycą. Można ją dostać w puszkach, w słoikach i suchą. Którą wybrać? 
Audio
  • Jak zrobić hummus? (Najlepszy dzień tygodnia/Czwórka)
Hummus z ciecierzycy można kupić w sklepach lub zrobić samodzielnie w domu.
Hummus z ciecierzycy można kupić w sklepach lub zrobić samodzielnie w domu.Foto: pixabay.com/Ajale

- Ciecierzyca u nas występuje w dwóch wersjach: pasteryzowana sprzedawana w puszkach lub słoikach i sucha, która wymaga od nas więcej pracy - mówi Przemysław Butryn, szef kuchni. - Pasteryzowana jest już ugotowana, gotowa do dalszej obróbki. Szuchą zaś musimy wcześniej przepłukać i dość długo gotować, by była miękka - dodaje. 


uczta stół przyjęcie posiłek F 1200.jpg
Caryca, królowa polskiej kuchni - Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Dodatkowe składniki to wykonania hummusu to: tahina, sól, pieprz, czosnek, oliwa z oliwek, mięta, sok z cytryny lub limonki. - Ja używam palonego czosnku, wrzucam go do pieca, dzięki temu traci on goryczkę i moc, a pozostaje aromat - mówi specjalista. 

Czy wszystkie składniki wystarczy zblendować? Czy może nam się przydać zalewa z cieciorki? Ile to kosztuje? O tym w materiale z "Najlepszego dnia tygodnia".

***

Tytuł audycji: Najlepszy dzień tygodnia

Prowadzą: Anna Hardej 

Data emisji: 15.03.2018

Godzina emisji: 8.42

pj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Caryca, królowa polskiej kuchni - Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2018 09:30
W XIX wieku zrewolucjonizowała podejście Polaków do gotowania. Zaproponowała obiadowe propozycje na każdy dzień roku. Czy z przepisów Ćwierczakiewiczowej możemy korzystać i dziś?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Ser z nami rozmawia - trzeba nauczyć się go słuchać

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2019 11:29
- Przeczytanie książki nie wystarczy, sera trzeba się nauczyć przez doświadczenie - mówi Joanna Włodarska, autorka książki "Jak zrobić ser w domu". - By zrobić pierwszy ser wystarczą chęci - dodaje. 
rozwiń zwiń