Śniadaniowe ciastka. Czy na pewno są zdrowe?

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2019 09:14
Ciastka śniadaniowe tak bardzo popularne, idealne do zabrania do pracy czy do szkoły. Jaki mają skład?
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Mzlle/Pixabay.com

Zdrowa przekąska czy może bomba kaloryczna? Przygotujemy również ciastka owsiane z zewnątrz lekko chrupiące, w środku mięciutkie, a co najważniejsze bez spulchniaczy i konserwantów.

Poznamy kolejnego ptaka, tym razem czarnowrona, który jest wielkości wrony siwej. Mało płochliwy i bardzo szybko przyzwyczaja się do obecności człowieka. Bardzo przypomina gawrona, ale różni się od niego trochę sylwetką – płaskim czołem i grubym, mniej zaostrzonym dziobem oraz brakiem niebieskiego połysku.  

Będzie też felieton muzyczny, wieści kulturalne oraz sportowe.

***

Na audycję z cyklu "Najlepszy Dzień Tygodnia" w piątek (20.09) o godzinie 7.05 zaprasza Kuba Marcinowicz

pj 

Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie
Czytaj także

We wspólnym jedzeniu roją się bakterie

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2019 10:13
Maczanie nachosów we wspólnym sosie, próbowanie innych smaków lodów od znajomych, jedzenie tortu po zdmuchnięciu świeczek przez jubilata. Czy dzielenie się posiłkami jest bezpieczne? 
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kalorie w ciepłych i zimnych posiłkach

Ostatnia aktualizacja: 06.09.2019 14:01
Temperatura posiłków nie wpływa na ich kaloryczność. Znaczenie może mieć jedynie sposób ich przygotowania. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

Witkacy jadał móżdżek i pączki. A czy zjadłby ramen po góralsku?

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2019 13:05
Kiedyś kuchia podhalańska była biedna. Królowały w niej ziemniaki, kapusta i mięso. Urozmaicenia dodawały smaki lasu. A co jadał Witkacy? Co mógłby zjeść dziś?
rozwiń zwiń