X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Polskie Radio Dzieciom

"Z" jak zapiekanka

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2015 13:00
Zapiekanka kojarzy się z podłużną bułką przeciętą na pół, wypełnioną farszem z pieczarek, sera, polaną keczupem. Ale nasza zapiekanka to będzie prawdziwe danie!
Audio
  • 18.11.2015 "Z" jak zapiekanka (Smak na tak/Polskie Radio Dzieciom)
Z jak zapiekanka
Foto: stevendepolo / photo on flickr

Zapiekanka kojarzy się z podłużną bułką przeciętą na pół, wypełnioną farszem z pieczarek, sera, polaną keczupem. Ale nasza zapiekanka to będzie prawdziwe danie! Na obiad lub ciepłą kolację.

Do pzrygotowania: 4 ugotowane ziemniaki, cukinia, marchew, pieczarki, kawałek żółtego sera, który dobrze się topi, masło, niepełna szklanka śmietanki 18%, 1-2 jaja, natka pietruszki albo szczypiorek.

Zobacz także