Polskie Radio Dzieciom

Jabłka w cieście naleśnikowym

Ostatnia aktualizacja: 04.11.2017 17:00
Jabłka z cynamonem smażone na złoto w cieście naleśnikowym, to pomysł na prosty i pyszny podwieczorek lub drugie śniadanie!
Audio
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

Sezon na jabłka w pełni. Kiedy wszystkie dojrzałe owoce zostały zerwane z drzew, pora spróbować jak smakują. W dzisiejszej audycji spróbujemy przyrządzić naprawdę wyjątkowe danie, w którym główną rolę grać będą właśnie jabłka. Tym razem ukryjemy je jednak w cieście, a wszystko polejemy cukrem pudrem, jogurtem naturalnym, miodem i cynamonem.


O tym jak przyrządzić to wyjątkowe danie i jakie składniki będą nam potrzebne, dowiecie się już w niedzielę o godz. 9.00


Audycję "Zapraszamy do stołu" prowadzi Marta Powałowska.

Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM
Zobacz także