Polskie Radio Dzieciom

Ravioli z dynią

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2018 16:15
Ravioli di zucca to włoskie pierożki z nadzieniem z dyni, z dodatkiem mielonych migdałów lub z imbirem. Podawane są z masłem i świeżą szałwią oraz tartym parmezanem. Zapraszamy to wspólnego pichcenia!
Audio
Zdjęcie ilustracyjne  Foto pixabayCC0
Zdjęcie ilustracyjne Foto pixabay/CC0Foto: pixabay/CC0

Audycję przygotowała Marta Powałowska.

”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 15.00

data emisji: 28.10.2018


Zobacz także
Czytaj także

Czeskie knedliki ze śliwkami

Ostatnia aktualizacja: 15.07.2018 12:00
Kontynuując naszą wakacyjną, kulinarną podróż po Europie dotarliśmy do Czech. To kuchnia bogata w smaki i bardzo różnorodna. W Czechach znajdziemy wiele interesujących dań, ja jednak postanowiłam zaproponować Wam dziś zrobienie takiego, które według mnie najbardziej kojarzy się z tym pięknym krajem. Zapraszam na czeskie knedliki ze śliwkami.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ratatouille

Ostatnia aktualizacja: 30.09.2018 16:15
Potrawa, która dziś zrobimy pochodzi, rodem ze słonecznej Prowansji i przyznam się Wam szczerze, że kiedy o niej myślę, to na mojej twarzy pojawia się uśmiech "od ucha do ucha". Zapraszam Was do wspólnego przygotowania ratatouille!
rozwiń zwiń