Polskie Radio Dzieciom

Żurek wielkanocny

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2019 15:00
Obok pisanek, babki i białej kiełbasy, to nieodłączny element wielkanocnego śniadania. Jego obecność w świątecznym menu jest mocno związana z polską tradycją. Opowiemy o tym, jak przygotować i podać wielkanocny żurek. Dodatkowo dowiemy się czym jest włoszczyzna oraz przypomnimy sobie, jak elegancko jadać zupę.
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com

Zapraszamy do stołu: 21 kwietnia godz. 15:00

-

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska.


Zobacz także
Czytaj także

Śledzie z rodzynkami w rożnych wariantach

Ostatnia aktualizacja: 24.03.2019 15:00
Rodzynki... Czym tak naprawdę są? Jakie zalety niesie ze sobą jedzenie rodzynek i czy odnajdziemy je tylko w deserach? To pytania na które poszukamy dzisiaj wspólnie odpowiedzi. Zapraszam do wspólnego przygotowania trzech wariantów śledzi z rodzynkami. Tak, dobrze przeczytaliście...śledzi!
rozwiń zwiń
Czytaj także

Cynamonowe rogaliki z mąki pełnoziarnistej

Ostatnia aktualizacja: 14.04.2019 15:00
rozwiń zwiń