Polskie Radio Dzieciom

Zero waste czyli nie marnujmy jedzenia..

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2019 16:01
Jak żyć nie nadwyrężając zasobów Ziemi? Można zacząć od prostych rzeczy, np. od tego, by nie marnować jedzenia.
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjne Foto: pixabay.com

Za marnotrawstwem żywności stoi oczywiście marnotrawstwo zasobów takich jak energia czy woda, co ma olbrzymi wpływ na środowisko naturalne. Jak możemy uniknąć takich sytuacji?

Gość audycji: Piotr Szymanek, pasjonat idei zero waste. 

Zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 17.11.2019

Godzina emisji: 15:00

"Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre.


Zobacz także
Czytaj także

Sernik dyniowy

Ostatnia aktualizacja: 29.09.2019 16:01
Przepis na pyszny sernik z pieczonej dyni, na spodzie z ciastek, a dla chętnych z polewą z białej czekolady...
rozwiń zwiń
Czytaj także

Marmolada dyniowo-pomarańczowa

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2019 16:01
Jest bardzo, bardzo słodka. Można wykorzystywać np. do ciast lub na kanapki z białym serem..
rozwiń zwiń
Czytaj także

Konfitura ze skórki arbuza

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2019 16:01
Potrzebna będzie skórka arbuza i ..cukier. To wszystko. Gotową konfiturę można wykorzystać do np. do dressingu, tarty lub rożków ze szpinakiem i serem.
rozwiń zwiń