X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Gospodarka

Start-upy tworzą nowe technologie wykorzystywane w produkcji żywności

Ostatnia aktualizacja: 04.11.2018 13:00
Coraz więcej producentów żywności oferuje innowacyjne rozwiązania zaspokajające potrzeby konsumentów i dystrybutorów produktów spożywczych.
Audio
  • O start-upach tworzących nowe technologie wykorzystywane w produkcji żywności, zaprezentowanych w Londynie podczas kongresu z cyklu Future Food Tech., mówił w Agro Faktach radiowej Jedynki Paweł Wyrzykowski, analityk w Banku BGŻ BNP Paribas./Dariusz Kwiatkowski, Naczelna Redakcja Gospodarcza Polskiego Radia/.
Jeden ze start-upów wyprodukował wosk z naturalnych składników, chroniący owoce, a w szczególności jabłka.
Jeden ze start-upów wyprodukował wosk z naturalnych składników, chroniący owoce, a w szczególności jabłka.Foto: shutterstock

Tego rodzaju  pomysły były przedstawiane podczas zorganizowanego w ubiegłym miesiącu w Londynie kongresu z cyklu Future Food Tech.

−Jeden ze startupów zaprezentował nowość mającą duże znaczenie dla produkcji sadowniczej, wyjaśnia Paweł Wyrzykowski, analityk w Banku BGŻ BNP Paribas, uczestnik kongresu.

I podaje przykład wyprodukowania wosku z naturalnych składników, chroniący owoce, a w szczególności jabłka.

− Wosk chroni jabłka, przedłużając ich walory odżywcze a tym, samym umożliwia transport jabłek na dłuższą odległość.

I podkreśla, że jest to o tyle interesujące i ważne, gdyż Polska jest jednym z większych producentów jabłek na świecie.

Kongresy z cyklu Future Food Tech odbywają się również w San Francisco i Nowym Yorku. W tym londyńskim wzięli udział przedstawiciele 350 firm, w tym startupów, wyspecjalizowanych w produkcji i dystrybucji żywności.

Dariusz Kwiatkowski, jk

Zobacz więcej na temat: rolnictwo start-up żywność
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak