W tych albumach odnajdujemy szereg informacji, jak żyje dany szef kuchni czy jak działa restauracja, jak wygląda jego dzień pracy czy praca w danym miejscu.
- Książka "The French Laundry" Thomasa Kellera jest połączeniem tego wszystkiego - mówi gość Michała Piwowarka. - Keller to guru amerykańskiej gastronomii od długiego czasu. Utrzymuje poziom 3 gwiazdek Michelina, oprócz French Laundry posiada kilka innych restauracji, od najmłodszych lat zajmował się gastronomią. Praktycznie wszyscy najważniejsi szefowie kuchni, w obecnych czasach, wyszli spod rąk Thomasa Kellera - dodaje.
Czego uczy Thomas Keller? Czego może się od niego nauczyć zwykły użytkownik? Na jakie smaki stawia mistrz kuchni? I jak ugotować zieloną zupę? O tym w rozmowie z Michała Kępińskiego.
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Prowadzi: Mateusz Fusiarz
Materiał: Michał Piwowarek
Gość: Michał Kępiński (kucharz, fan kiszonek)
Data emisji: 28.11.2018
Godzina emisji: 7.16
pj/kul