X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Wigilijne potrawy z Wielkopolski

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2012 10:08
Ponoć zupa rybna jest wyjątkowa, bo gotowana tylko na wigilię - tak przynajmniej jest w Poznaniu.Zdradzamy przepis na wyjątkowy smak tej zupy.
Audio
Wigilijne potrawy z Wielkopolski
Foto: Glow Images/East News

Na wigilijnych stołach stawiamy różne smakołyki - każdy ma swój sposób na to by sernik czy jabłecznik miał ten specyficzny smak, jakiego żadna inna gospodyni czy cukiernik nie jest w stanie uzyskać. W Poznaniu wypiekami zajmują się nie tylko panie.

Jakże ważne jest, by do domowych wypieków stosować tylko dobre półprodukty - przekonują o tym członkinie jednego z kół gospodyń wiejskich z Wielkopolski. Wojtek Chmielewski miał się okazję o tym przekonać osobiście podczas specjalnej degustacji:
Posłuchaj opowieści o potrawach z Wielkoposki.


 

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Ekologiczna żywność - poznaj co dobre

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2012 16:16
Produkcja ekologiczna rozwija się w Polsce w wyjątkowo szybkim tempie. O tym co można dobrego zrobić z ekologicznych produktów przepisy radzi ekspert kulinarny Grzegorz Łapanowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Właśnie tak naciągają cię w reklamach

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2012 08:12
Czy jedzenie margaryny może obniżyć poziom cholesterolu, a picie jogurtu poprawia odporność i przemianę materii? Czy nie są to zwykłe kłamstwa i naciąganie klientów?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przygotowujmy święta z głową

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2012 19:00
Do świąt pozostał tydzień. To ostatni dzwonek, żeby zaplanować, co ma się znaleźć na świątecznym stole, a następnie kupić produkty i przygotować potrawy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Potrawy z Podhala

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2012 09:47
Pod Tatrami trwają gorączkowe przygotowania u świąt. U górali podział obowiązków nadal jest jasny - chłop przygotowuje jedlinę, czyli choinkę, a baba, czyli gospodyni, szykuje już powoli potrawy wigilijne.
rozwiń zwiń