X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Sól, cukier, tłuszcz - żywieniowi zabójcy?

Ostatnia aktualizacja: 13.03.2017 14:30
W audycji wszystko o soli, cukrze i tłuszczu w naszej diecie. Czy rzeczywiście należy ich się wystrzegać?
Oprócz zwiększonych ilości cukru do szkół powraca też sól. - Nie tylko nie ograniczamy jej ilości, ale też zmieniamy zdrowszą sodowo-potasową na zwykłą.
Oprócz zwiększonych ilości cukru do szkół powraca też sól. - Nie tylko nie ograniczamy jej ilości, ale też zmieniamy zdrowszą sodowo-potasową na zwykłą.Foto: Pixabay

A jeśli nie to, którą sól i jaki cukier wybierać? Polską sól jodowaną czy może różową himalajską, a jeśli chodzi o cukier, to ten biały czy może brązowy albo trzcinowy? Na te pytania po godzinie 10.20 odpowie Marta Pawłowska, dietetyczka i doradczyni żywieniowa.

W pierwszej godzinie audycji będziemy rozmawiać o tym, jak cieszyć się życiem i negatywne myślenie zamienić na pozytywną energię, a także jak sprawić, by stany lęku i strachu, które co jakiś czas nas dopadają, zmienić w postawę gotowości na życiowe wyzwania i aktywności. Rozmowa z Sebastianem Maciejewskim, psychologiem, terapeutą pracującym zarówno w Polsce jak i w Wielkiej Brytanii, po godz. 9.

A po 11. porady prawne - o umowach dotyczących wynajmu, kupna i sprzedaży mieszkania powie mecenas Katarzyna Ludwig.

***

Na audycję "Cztery pory roku" we wtorek (14.03) w godz. 9.10 - 12.00 zaprasza Małgorzata Raducha.

mg/ab

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Sól - cichy zabójca. Jak ją ograniczyć?

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2016 10:15
Sól sprzyja otyłości i zwiększa ryzyko nadciśnienia tętniczego, udarów mózgu, zawałów serca, kamicy nerkowej, osteoporozy czy raka żołądka. - Dzienna maksymalna dawka to 5 gramów, czyli płaska łyżeczka - mówi dr Anna Wojtasik, technolog żywności.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Eksperci alarmują: otyłość zabija!

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2016 14:30
- Coraz więcej lekarzy i naukowców mówi, że 50 lat temu przemysłem najbardziej szkodliwym dla zdrowia był przemysł tytoniowy, a dziś jest to przemysł produkujący wysoko przetworzoną żywność z dodatkiem cukru - mówi Marta Pawłowska, trenerka zdrowego żywienia.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Cukier krzepi, ale tylko powierzchownie

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2017 19:48
- Cukrem organizmu nie odżywimy, bo nie ma witamin ani minerałów - mówi Gabriela Słowińska, dietetyczka.
rozwiń zwiń