X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

"Jadłonomia". Warzywna egzotyka po polsku

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2017 13:30
Seler po chińsku, węgierski gulasz z polskich boczniaków albo mizeria po koreańsku - czyli polskie warzywa sezonowe w egzotycznej odsłonie proponowanej przez Martę Dymek.
Grzywny za propagowanie weganizmu
Grzywny za propagowanie weganizmuFoto: Shutterstock.com/Yulia Grigoryeva

To popularna blogerka, autorka książek i programów kulinarnych, w których propaguje potrawy z owoców i warzyw. Właśnie ukazała się jej nowa książka pt. "Jadłonomia", w której znajdziemy egzotyczne przepisy na dania z polskich warzyw sezonowych.

Przed Piknikiem Naukowym Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik odwiedzi nas też Alicja Adamczak, prezes Urzędu Patentowego RP, a rozmawiać będziemy o piknikowej prezentacji tej instytucji.

Poza tym w studiu pojawią się uczniowie ze szkoły im. Andrzeja Zalewskiego w Świnkowie. Zastanowimy się też nad przyczynami popularności piłki nożnej wśród dziewcząt, które coraz chętniej uprawiają tę dyscyplinę sportu.

Tradycyjnie jak co środę, pojawi się też "Słowoteka" Agnieszki Kunikowskiej.

***

Na "Cztery pory roku" w środę (31.05) w godz. 9.10-12.00 zaprasza Małgorzata Raducha.

mg/zi

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Tomasz Jakubiak: w święta jedzmy tradycyjnie

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2015 10:55
- Gdy ktoś do mnie dzwoni po jakiś wyszukany przepis na świąteczny obiad typu śledź z marakują, to pytam się "Ale po co?". I tak jak przyjdzie babka z ciotką, to powiedzą, że nie będą tego jadły, bo nie ma cebuli i oleju - mówi szef kuchni.
rozwiń zwiń