X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Ryby - zdrowie na talerzu. Czy zawsze?

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2018 17:25
Podczas audycji zajmiemy się tematem ryb na naszych stołach. W jaki sposób wybrać te, które będą dobre dla naszego zdrowia?
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay (domena publiczna)

Od lat dietetycy zachęcają do jedzenia ryb ze względu na korzyści, jakie przynoszą one naszemu zdrowiu. Jak wpływają na organizm? Czym kierować się przy ich zakupie? Dlaczego warto wybierać te z certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC i co on oznacza?

Na nasze pytania odpowie Anna Dębicka, ekspertka z organizacji MSC Polska.

W audycji powiemy także o wydarzeniach turystycznych organizowanych w różnych miastach Polski w ramach Europejskiego Roku Dziedzictwa Kulturowego. Przybliżymy takie przedsięwzięcia, jak Festiwal Rękopisów w opactwie tynieckim czy "12 spacerów na 12 miesięcy" (wędrówki po mniej i bardziej znanych miejscach w Krakowie). Do udziału w tych inicjatywach zaprosi Joanna Sanetra-Szeliga.

Zajmiemy się także tematem tatuaży i sprawdzimy, jakie skutki dla naszego zdrowia, a czasem także i życia, może mieć trwałe ozdabianie ciała. W dyskusji wezmą udział prof. Zbigniew Samochocki, dermatolog z Katedry i Kliniki Dermatologicznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Karina Mucha, psycholog z SWPS.

***

Na audycję "Cztery pory roku" w piątek (16.11) w godz. 9.00-12.00 zaprasza Sława Bieńczycka.

mg/kk

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Dobroczynne właściwości polskich serów

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2017 13:00
- Najzdrowszym wyborem są sery białe, twarogowe - zwłaszcza młode. Wybierać je należy najlepiej wiosną i z początkiem lata, w okresie rozkwitu ziół i bogatej w witaminy roślinności - radzi ekspert kulinarny Tomasz Jakubiak. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wstydliwy problem: kompulsywne objadanie się

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2018 13:45
Co robić, kiedy jedzenie nami rządzi?
rozwiń zwiń