Przepisy na chłodniki nie tylko z botwinki

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2012 10:30
Gościem "Czterech pór roku" był restaurator - Marcin Kręglicki. Słuchaczom zdradził kilka sposobów na pyszny chłodnik.
Audio
Przepisy na chłodniki nie tylko z botwinki
Foto: Glow Images/East News

- Młodą botwinę musimy umyć, drobno ją posiekać i podgotować. Podgotować albo na bulionie z warzyw albo na cielęcym. Taką botwinkę łączymy następnie z dobrym, kwaśnym mlekiem, kefirem lub jogurtem. Dobrze jest dodać posiekaną rzodkiewkę, ogórki – radzi gość "Czterech pór roku".

>>>Więcej przepisów i możliwości podania chłodnika poznasz słuchając rozmowy z Marcinem Kręglickim.

Rozmawiała Sława Bieńczycka.

(mb)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak