X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Tłuszcz - przyjaciel czy wróg?

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2012 09:30
- Tłuszcz to magiczne słowo, którego wszyscy się boimy – twierdzi Lidia Trawińska, dietetyczka. Niepotrzebnie.
Audio
  • Posłuchaj rozmowy z Lidią Trawińską, dietetyczką
Tłuszcz - przyjaciel czy wróg?
Foto: Glow Images/East News

Musimy zwracać większą uwagę na to, jakiego tłuszczu używamy. Dieta musi być zróżnicowana i zbilansowana. Powinna składać się z produktów nieprzetworzonych. Jesteśmy tym, co jemy. To od tego jak się odżywiamy w dużym stopniu zależy kondycja naszego organizmu.

Co jeść, a czego nie? Jakie tłuszcze są szkodliwe? Jakich potraw, przypraw, napojów unikać? Dowiesz się słuchając rozmowy Wiesława Molaka z Lidią Trawińską, dietetyczką.

Zobacz więcej na temat: diety przyprawić zdrowie
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kolor jedzenia ma znaczenie

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2012 11:30
Warzywa i owoce można podzielić ze względu na kolorystykę. Czerwone wpływają na serce. Zielone - na układ oddechowy. Białe chronią przed infekcjami, a fioletowe wpływają na pracę wątroby. Żółte chronią wzrok.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tajemnica dobrego zdrowia

Ostatnia aktualizacja: 13.03.2012 15:32
Odpowiednia dieta zapobiega wielu chorobom, a jedzenie warzyw i owoców zapobiega powstawaniu raka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Chcesz być zdrowy? Nie jedz mięsa!

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2012 12:00
Każdy z nas w ciągu całego życia spożywa co najmniej 25 ton pokarmów. Niektórzy nawet dwa razy więcej. To, jak jemy i co ma znaczenie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jedz truskawki - będziesz zdrowszy

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2012 11:30
Rozpoczął się sezon truskawkowy. Co prawda cena truskawek nie schodzi na razie poniżej 10 złotych, ale warte są grzechu. Nie dość, że są pyszne to i bardzo zdrowe.
rozwiń zwiń