X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Letnie smaki zamknięte w słoikach

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2012 11:47
Maliny, wiśnie, truskawki, śliwki i morele. O tym, że wszystkie warto wpakować do słoika mówimy w "Lecie z Radiem".
Audio
Letnie smaki zamknięte w słoikach
Foto: wikipedia commons

Gdy jesienią, czy zimą, się taki słoik otworzy to wraca wspomnienie lata. Gość "Lata z Radiem" Małgorzata Świgoń z dwutygodnika Przyjaciółka przekonuje, ze przygotowanie przetworów nie jest ani trudne, ani czasochłonne. A nawet najlepsza konfitura ze sklepu to nie dorównuje własnoręcznie zrobionej.

Małgorzata
Małgorzata Świgoń


Wystarczy drewniana łyżka, garnek, trochę cuktu. Wybór owoców należy do tego, który będzie robił przetwory. - Wszystko zależy od tego, co lubimy - mówi Małgorzata Świgoń. U niej w kuchni zawsze muszą być przetwory z wiśni. Ekspert przyznaje, że owoce dżemy i konfitury są kaloryczne, ale z drugiej strony, przetworów nie je się łyżkami, a są one dodatkiem do sera, czy wypieków.
Małgorzata Świgoń podaje też przepisy na przetwory warzywne, w tym na pikle i ogórki konserwowane, ale w zalewie staropolskiej.
Posłuchaj całej rozmowy, w której są przepisy na przetwory z owoców i warzyw, w tym na wyjątkowy ser jabłeczny.
Rozmawiał Wiesław Molak.
(ag)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Tajemnica dobrego zdrowia

Ostatnia aktualizacja: 13.03.2012 15:32
Odpowiednia dieta zapobiega wielu chorobom, a jedzenie warzyw i owoców zapobiega powstawaniu raka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pogardzany ziemniak nie jest zły

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2012 15:32
Polacy jedzą dużo ziemniaków. Tradycyjny polski obiad bez ziemniaków się nie liczy. Wbrew obiegowym opiniom, ziemniak nie jest wcale taki tuczący.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Magda Gessler: o tym, co jemy, decydują ludzie bez smaku

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2012 10:00
Gość Jedynki podkreśla, że kucharze są takimi samymi twórcami jak malarze. Ale żeby tworzyć dobre, piękne, nowe smaki potrzebny jest talent. Jedni go mają, inni nie...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Karol Okrasa podpowiada jak przyrządzać ryby

Ostatnia aktualizacja: 29.06.2012 13:00
Najlepiej kupić rybę wypatroszoną. – Bo im wcześniej jest wypatroszona tym ta świeżość jest zachowana dłużej. Ryba bardzo szybko się psuje – podpowiada Okrasa.
rozwiń zwiń