X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Robert Sowa zdradza swoje sztuczki kulinarne

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2012 15:51
- Kurki najczęściej przyrządzam na patelni, szybko, prosto i smakowicie – mówił w radiowej Jedynce mistrz kulinarny Robert Sowa. Zdradził też kilka swoich przepisów.
Audio

Jak Rober Sowa przyrządza popularne grzyby? - Jeśli kurki, to najczęściej jest to patelnia i szybkie przygotowanie. Łyżka oleju rzepakowego, na tym smażymy kurki z niewielka ilością cebulki i z czosnkiem pokrojonym w plastry. Po dosłownie siedmiu minutach dodajemy łyżkę masła i dużo świeżej, siekanej pietruszki. Można też dodać pomidorów, do tego sól i świeżo mielony pieprz i gotowe – opowiadał w "Czterech porach roku” Sowa.

Kurki to też, jego zdaniem, idealny dodatek do zup. Natomiast na przykład borowiki Robert Sowa poleca szczególnie do polędwicy i drobiu. – Wykorzystuję je też do pasztetu, ale jako marynowane – zdradził.

O białych i czarnych pieczarkach oraz o tym, jak sprytnie można czyścić kurki, słuchaj w całej rozmowie z Robertem Sową. Poznaj tajniki kuchni mistrzów.

Rozmawiał Roman Czejarek.  

ei

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Od mozarelli do carpaccio: Robert Sowa i tajemnice kuchni włoskiej

Ostatnia aktualizacja: 10.05.2012 17:00
- Polaków można podzielić na dwie grupy: część uważa, że kuchnia włoska to tylko pizza, a druga – że to tylko makarony, czyli pasta – mówił w Czwórce znany mistrz sztuki kulinarnej, Robert Sowa. – A to przecież nieprawda.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przepisy Roberta Sowy na upalne dni

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2012 11:46
Mamy urlopy i wakacje, temperatura za oknem rośnie, a wraz z nią rośnie pragnienie. Nasz mistrz kulinarny radzi co pic w upały, żeby było smacznie i zdrowo.
rozwiń zwiń