"Moja kuchnia pachnąca bazylią"

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2020 23:50
Od 30 marca do 8 kwietnia w "Lekturach przed północą" (ok. godz. 23.50) czytamy fragmenty książki Tessy Capponi-Borawskiej "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna.
Audio
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 1.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 2.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 3.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 4
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 5.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 6.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 7.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 8.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 9.
  • Tessa Capponi-Borawska "Moja kuchnia pachnąca bazylią". Czyta Lidia Bogaczówna. Odc. 10.
Okładka książki Moja kuchnia pachnąca bazylią Tessy Capponi-Borawskiej
Okładka książki "Moja kuchnia pachnąca bazylią" Tessy Capponi-BorawskiejFoto: Wydawnictwo Czarne

W "Mojej kuchni pachnącej bazylią" namiętnie snuję opowieści i wspomnienia dotyczące mojej Toskanii, mojego życia i mojego jedzenia. Dotyczące Italii mojego dzieciństwa i lat młodzieńczych, która już nie istnieje. Dotyczące również Polski, mojej drugiej ojczyzny, gdzie żyję już od ponad 30 lat i gdzie odkryłam wiele wspaniałych dań, o których wcześniej nawet nie słyszałam. Z ogromną radością pisałam tę książkę w odległym 1994 roku. Odniosła wtedy sukces, którego się nie spodziewałam, dała mi ogromną satysfakcję i sympatię czytelników, która zaskakuje i raduje mnie do dziś.

Tessa Capponi-Borawska

***

Tessa Capponi-Borawska - urodzona we Florencji absolwentka tamtejszego uniwersytetu, od 1983 roku mieszka w Polsce. Przez ponad 20 lat pracowała w Katedrze Italianistyki Uniwersytetu Warszawskiego. Od wielu lat związana z "Twoim Stylem". Publikowała również w "Elle", "Kuchni", "Gazecie Wyborczej", "W drodze" oraz "Rzeczpospolitej". Autorka książek "Moja kuchnia pachnąca bazylią", "Dziennik toskański", "Smak kwiatów pomarańczy" (wraz z Agnieszką Drotkiewicz) i wielu innych publikacji o historii kuchni i kulturze jedzenia. Mieszka i pracuje w Warszawie.

opis pochodzi od wydawcy 

Zobacz więcej na temat: lektury jedynki #zostańwdomu
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak